Přihlášení

 

Kontaktujte nás

Sjednat půjčku, prodej, nákup... Kontaktujte nás

 

Nákupní košík

Počet položek: 0
Celkem: 0.00,- Kč

 

Nejprodávanější

Nejžádanější zboží - Elektro, knihy, oleje, auta, reality

Skladové vozy

Pojištění skladových vozidel autobazaru (auto dealera) za 3,30 Kč na den, 1200 Kč za rok ...>>více<<

Cena 1 200,-

Pojištění odpovědnosti dopravce

Pojištění odpovědnosti silničního dopravce na jedno vozidlo, pojistná částka 500 000 Kč, spoluúčast 10 %, min. 10 000 Kč, ...>>více<<

Cena 3 500,-

Povinné ručení veterán

Povinné ručení veteránů za řoční pojistné 346 Kč ...>>více<<

Cena 346,-

 

Pojištění pro firmy / O nás / Novinky

Aktuality, novinky, blog

Detail: Pojištění veteránů (15.10.2018)

Hledáte povinné ručení na veterána? Nechte si zdarma spočítat výhodné pojištění a ušetřete své peníze.  

 

Povinné ručení veteránů

Vlastníci veteránů mají stejně jako ostatní majitelé motorových vozidel povinnost ze zákona sjednat povinné ručení. Cena za pojištění historického vozidla s atestací u příslušného veteránského klubu je opravdu nízká oproti běžným vozům. Za veterána se pokládá vozidlo starší třiceti let.

V případě, že se jedná o veterána bez průkazu historického vozidla, který má obvyklou registrační značku, musí majitel platit běžné povinné ručení za obvyklou cenu.

Pokud je však vozidlo zapsané v registru historických vozidel a má příslušný průkaz, je cena povinného ručení značně snížena - zhruba o 75%. 

 

Havarijní pojištění veteránů

Kromě povinného ručení si na veterána můžete sjednat i havarijní pojištění. To se u sjednává formou takzvaného úpisu a vyžaduje odhad ceny veterána soudním znalcem.

I přestože se může zdát, že sjednat si havarijní pojištění na veterána je zbytečné, není dobré to podcenit z důvodu možného rizika odcizení vozu. Doporučujeme vám, proto si na vašeho veterána přinejmenším sjednat připojištění proti krádeži vozidla, které lze již sjednat samostatně pouze k povinnému ručení. Ušetříte tím a nemusíte se obávat finanční škody v případě krádeže.

 

>> Zpět do historie novinek <<