Přihlášení

 

Kontaktujte nás

Sjednat půjčku, prodej, nákup... Kontaktujte nás

 

Nákupní košík

Počet položek: 0
Celkem: 0.00,- Kč

 

Nejprodávanější

Nejžádanější zboží - Elektro, knihy, oleje, auta, reality

Skladové vozy

Pojištění skladových vozidel autobazaru (auto dealera) za 3,30 Kč na den, 1200 Kč za rok ...>>více<<

Cena 1 200,-

Pojištění odpovědnosti dopravce

Pojištění odpovědnosti silničního dopravce na jedno vozidlo, pojistná částka 500 000 Kč, spoluúčast 10 %, min. 10 000 Kč, ...>>více<<

Cena 3 500,-

Povinné ručení veterán

Povinné ručení veteránů za řoční pojistné 346 Kč ...>>více<<

Cena 346,-

 

Pojištění pro firmy / O nás / Novinky

Aktuality, novinky, blog

Detail: 15 tipů na nejlepší sjezdovky v Česku (25.12.2021)

1. Horní část Medvědína (Špindlerův mlýn) - mapy

Medvědín je dobře známý nejvyšší lyžařský vrchol skiareálu Špindlerův mlýn. Málokdo ale ví, že největší perlička je jeho horní část, kterou obsluhuje kotva. Vyhnete se dlouhým frontám u spodní stanice sedačkové lanovky a užijete více krásného lyžování. Horní část má navíc mírný sklon, proto je skvělá hlavně pro začátečníky a děti. Sluníčku budete opravdu blízko a výhled snad nemůže být hezčí.

2. Horní domky (Rokytnice nad Jizerou) - mapy

Horní Domky v Lysé hoře jsou perfektním místem pro pobyt na horách. Skvělé sjezdovky (například Divoká, Prudká nebo Bufetová), služby nebo třeba občerstvení. Sjezdovky jsou dlouhé a dostatečně široké (až 100 m). Pokud by vás zajímaly ceny, prohlédnout si je můžete na oficiálních stránkách.

3. Zahrádky (Pec pod Sněžkou) - mapy

Zahrádky jsou sjezdovka, která si rozhodně zaslouží být v seznamu „nejlepší sjezdovky v Česku“. Je to oficiálně červená sjezdovka, tedy pro mírně pokročilé a je dlouhá 1100 metrů. Nahoru se dostanete jak klasickým vlekem, tak pohodlně čtyřsedačkovou lanovkou.

4. Pomezky (Horní malá Úpa) - mapy

Pomezky jsou středisko a stejnojmenná sjezdovka spíše pro začátečníky, hodí se tedy i pro děti. Je to něco mezi modrou a červenou, přičemž převýšení je 200 metrů a délka sjezdovky 1000 metrů. Jednoduše k vyvezení použijete vlek, děti dětský vlek. Dochází zde k automatickému zasněžování, a tak se nemusíte bát, že by kvalita sněhu nebyla dobrá nebo by zde dokonce chyběl.

5. Zadov - mapy

Zadov je skiareál na Šumavě, kde najdete velké množství sjezdovek pro začátečníky, převažují tedy modré a pár červených. Právě díky ne příliš vysoké náročnosti je zde spoustu školek a lyžařských (případně snowboardových) škol. Doporučujeme pro děti a pro ty, kteří začínají.

6. Ramzová (Jeseníky) - mapa

Ramzovou v Jeseníkách navštivte, protože to stojí za to. Využít můžete čtyřsedačkovou lanovou dráhu (1450 m) a tři lyžařské vleky. Také jídelnu a restauraci s barem a ubytování třeba přímo u lanové dráhy. V Ramzové se nachází i nejdelší sjezdovka v ČR (Šerák – Ramzová), která měří 3 381 m.

7. Ještěd - mapy

Už jste byli na Ještědu? Jestli ne, musíte to napravit, protože tady si to užijete s celkem 9 lanovkami, nespočet sjezdovkami, přičemž jedna je dokonce černá, jmenuje se Slalomák (troufnete si?). Je tu také sáňkařská dráha a užijete si i večerní lyžování.

8. Klínovec - mapy

Klínovec se nachází ve výšce 1244 metrů a je to jeden z nejlepších skiareálů vůbec, který má ty nejlepší sjezdovky v Česku. Na své si tu přijdou všichni, děti i dospělí, začátečníci i pokročilí. Vlek a čtyřsedačka je samozřejmost a spoustu zajímavých sjezdových tratí. Ceník skipasů najdete tady.

9. Dolní Morava - mapy

Dolní Morava v seznamu nesmí chybět. Večerní lyžování, celkem 8 různě náročných upravovaných sjezdovek (dohromady 10,4 km), dětský skipark, poma, kotva i čtyřsedačková lanovka, to vše je tu zaručeno.

10. Deštné v Orlických horách - mapy

Navštivte Skicentrum v Orlických horách. Sjezdovky pro začátečníky i pokročilé. Největší převýšení má černá sjezdovka zvaná Závodní a červená Sportovní, a to přesně 210 m. Pro zájemce tu mají snowpark, kde můžete vybít svoji energii a náramně si to užít. Najdete tady ale i lyžařskou školu a půjčovnu.

11. Svatý Petr (Špindlerův mlýn) - mapa

Špindlerův mlýn patří k nejvyhlášenějším skiareálům, a proto jsme zařadili ještě jednu sjezdovku, a to Svatého Petra. Každoročně sem jezdí nadšenci zimních sportů a hor obecně. Sjezdovky pro začátečníky, zkušenější i pro ty, kteří by si troufli na závodní trať Audi Race Track. Je tu i šestisedačková lanovka, která je špičkou mezi lanovkami v Česku. Koná se tu nespočet sportovních akcí a o nádherné výhledy a skvělé občerstvení tu také není nouze.

12. Plešivec - mapy

V plešiveckém skiareálu v Krušných horách jsou také nejlepší sjezdovky v Česku, které mají jednu zajímavost, všechny mají ženská jména. Můžete tak sjet třeba modrou Veroniku, červeno-modrou Hanu nebo černou Jitku. Převýšení je tu až 306 metrů a nejdelší sjezdovka má 1820 metrů (Hana). 

13. Jánské lázně - mapy

V Jánských lázních na Černé hoře si můžete užít několik skvělých sjezdovek, včetně běžeckých tratí, večerního lyžování i sáňkařské dráhy. Jsou tu sjezdovky různých obtížností vhodné pro všechny věkové kategorie s různými druhy lanovek a vleků, které vás vyvezou přímo nahoru. jedna z mála kabinových lanovek v ČR. Informace o cenách najdete přehledně na oficiálních stránkách. 

14. Bílá (Beskydy) - mapy

Pokud jste opravdu zkušení lyžaři a toužíte po tom vyzkoušet si trať, na které trénují závodníci, tady máte tu možnost, a to přímo na sjezdovce Červená FIS, která měří 950 m. Dále jsou tu modré a další středně těžké sjezdovky. Můžete se nechat vyvézt lanovkou, kotvou, vlekem a pro nejmenší je tu pojízdný koberec. Pokud vás zajímají ceny, mrkněte na stránky sem.

15. Kouty nad Desnou - mapy

V Koutech nad Desnou na vás čeká všechno, co si jen můžete představit. Úžasné ubytování, restaurace, lyžařská škola, a hlavně zážitky z lyžování a spoustu skvělých sjezdových tratí. Pokud toužíte po opravdu dlouhé projížďce, jednu z deseti nejdelších sjezdovek v ČR najdete právě v Koutech, jmenuje se Pohodová. Délka tratě je 3 050 m a převýšení 520 m. Ceny skipasů najdete tady.

 

>> Zpět do historie novinek <<